woensdag, 17 december 2014 23:00

Buurtsportcoaches in de wijken

Buurtsportcoaches willen iedereen in beweging brengen
In opdracht van de gemeente is een team Buurtsportcoaches actief in Amersfoort. De belangrijkste opdracht voor dit team is, om zo veel mogelijk Amersfoorters in beweging te brengen én te houden. Sportverenigingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Buurtsportcoaches kunnen op verschillende niveaus iets voor uw vereniging betekenen. Zij vormen de verbinding tussen de wijken en de sportverenigingen. Een voorbeeld: signalen van bewoners die meer willen gaan bewegen komen terecht bij de wijkorganisatie IndeBuurt033. Die schakelt de Buurtsportcoach in om samen met die groep bewoners te kijken of er een geschikte sportvereniging in de wijk of nabije omgeving is, of ondersteunt hen om zélf een activiteit te organiseren.  

Buurtsportcoaches en Gezondheidszorg
Huisartsen en fysiotherapeuten geven patiënten steeds vaker de boodschap mee om meer te bewegen. Buurtsportcoaches worden vervolgens door hen ingezet om inwoners van jong tot oud te ondersteunen bij hun zoektocht naar passend sportaanbod.

Buurtsportcoaches en onderwijs
Samen met ASF voeren Buurtsportcoaches het programma ‘Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen’ uit. Zij verzorgen onder andere sportclinics tijdens de gymlessen, organiseren naschoolse sportactiviteiten, het kennismakingsproject Kies je Sport en de groots opgezette jaarlijkse Koningsspelen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.buurtsportcoach.nl

 

 

ASF

Postbus 2007, 3800CA Amersfoort

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op