vrijdag, 24 november 2017 11:16

Kick-off pilot “Brede Sportparken”

Op woensdag 6 december, 20.00 uur, organiseert de Amersfoortse Sportfederatie een ‘kick-off’ over de pilot “Brede Sportparken”. Het betreft een bijeenkomst speciaal voor bestuursleden van verenigingen die gevestigd zijn op de drie sportparken Bokkeduinen/Birkhoven, Vermeerkwartier/ Dorrestein en Sportpark Zielhorst, maar ook andere sportverenigingen zijn welkom en uitgenodigd. Sportwethouder Hans Buijtelaar is aanwezig om u te verwelkomen en zal een korte plenaire introductie geven. De avond heeft tot doel u te informeren over het plan van aanpak om te komen tot een masterplan en de start van pilotgroepen per sportpark. Het masterplan zal uiteindelijk leiden tot de uitvoering van de pilots sportparken. Afgelopen zomer heeft het gemeentebestuur de ASF gevraagd om dit samen met de Amersfoortse sportclubs en SRO op te pakken en te starten met het eerste deel: de oriënterende fase. Het betreft daarmee een vervolg op het eerder door Bureau Inventief 180 uitgevoerde “vervolgonderzoek toekomstscenario’s sportaccommodaties”.

Met de pilots hopen we samen te realiseren:
- meer sport voor iedereen; versterking van het reguliere sportaanbod, en een samenhangend en breder (overdag) aanbod van sportactiviteiten op het sportpark,
- sterke clubs; effectieve en efficiënt ingerichte sportparken die toekomstbestendig zijn, en een mogelijk inspirerend voorbeeld voor andere sportparken/-verenigingen in Amersfoort.

In de oriënterende fase starten we met een overkoepelend operationeel team en pilotgroepen per sportpark. Voor een aantal sportparken is al een groep actief naar aanleiding van het eerder door Bureau Inventief 180 uitgevoerde onderzoek, natuurlijk is het de bedoeling daarmee voort te gaan. Het team en de pilotgroepen kunnen in deze fase gebruik maken van de kennis, kunde en ervaring van een klankbordgroep. Deze bestaat uit specialisten met kennis en ervaring vanuit uiteenlopende invalshoeken, bijvoorbeeld vanuit onderwijs, sociaal domein, zorg, praktische ervaring of fiscale kennis.

Woensdag 6 december bij MBO Amersfoort, Sportpark Bokkeduinen, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

 

ASF

Postbus 2007, 3800CA Amersfoort

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op