SV De Griffioen

Over De Griffioen: 
De Griffioen is opgericht vanuit de toenmalige jonge mannenvereniging die graag in competitieverband wilde voetballen.
Men is eerst nog met het toenmalige DIO bestuur om de tafel geweest om als een zaterdagafdeling van deze omni vereniging te gaan fungeren. Het DIO bestuur zag daar echter geen heil in.
Derhalve werd door de mannenvereniging zelf een club opgericht, die haar nam en clubkleuren heeft ontleend aan het gemeentewapen van Ooststellingwerf. De hierop afgebeelde Griffioen werd als clubembleem gekozen. Het uit de fabelwereld stammende dier, met de kop en klauwen van een adelaar en het lichaam en de staart van een leeuw, staat symbool voor de strijdbaarheid van deze vereniging uit Oosterwolde.
In de eerste 10 jaar van haar bestaan kwamen er naast het voetbal ook nog de afdelingen korfbal en gymnastiek bij, doordat de sportvereniging Ascenco samenging met de Griffioen. Begin 1970 werd de vereniging nog verder uitgebreid met een badminton afdeling.
Dat was allemaal maar tijdelijk. De afdeling korfbal en gymnastiek zijn er niet meer en de badminton afdeling is in 1985 zelfstandig verder gegaan onder de naam BCO.
Wel kwam er in 1982 een verdere uitbreiding door de oprichting van een tafeltennis afdeling, die echter maar een paar jaar heeft bestaan.
In de zeventiger jaren werd ook de afdeling zaalvoetbal opgericht.

Aanvullende informatie

ASF

Postbus 2007, 3800CA Amersfoort

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op