vrijdag, 29 december 2017 12:22

Ook deelnemen aan onderzoek Veilig Sportklimaat?

In Utrecht en via de zusterorganisatie van de ASF, de VSU, hebben studenten van de Hogeschool Utrecht (HU), opleiding Integrale Veiligheidskunde afgelopen jaar bij 24 Utrechtse sportverenigingen onderzoek gedaan naar ‘veilig sporten’. Thema’s die daarbij aan bod kwamen waren, naast Veilig Sportklimaat, bijvoorbeeld brandveiligheid van het clubgebouw, verkeersveiligheid rondom het sportcomplex, alcoholconsumptie en hygiëne. Het project met Hogeschool Utrecht is door de deelnemende verenigingen positief geëvalueerd. Als Amersfoortse sportvereniging kunt u deelnemen in 2018 en ook u aangeven welke veiligheidsonderwerpen u graag nader onderzocht wilt zien.

Wat biedt het uw sportvereniging?
Het project van de studenten sluit aan op het actieplan Naar een veiliger Sportklimaat van het ministerie van VWS. Bij aanvang van het onderzoeksproject stemmen de studenten met u af welk veiligheidsgerelateerde onderwerp uw vereniging bestudeerd wil hebben (naast het thema Veilig Sportklimaat). Op basis van uw onderzoeksvraag schrijven zij vervolgens een onderzoeksplan. Na afloop van het onderzoek ontvangt u van de studenten een eindrapport waarin ze de resultaten van hun onderzoek met u delen. Het rapport geeft een beeld van het thema veiligheid binnen uw vereniging, en biedt daarmee handvatten om het thema ‘veilig sporten’ binnen uw vereniging verder te verbeteren (eventueel in samenwerking met de VSU).

Tijdsinvestering vereniging beperkt
Het project gaat begin februari 2018 van start. De studenten werken in projectteams van vijf à zes personen in principe zelfstandig aan het project. Vanuit uw sportvereniging zoeken we een contactpersoon die bij aanvang een intakegesprek met de studenten voert. In dit gesprek stemmen de studenten af welk specifieke veiligheidsonderwerp uw vereniging wil laten onderzoeken. De studenten worden inhoudelijk en procesmatig begeleid en aangestuurd door het docententeam van de HU. De rol (en tijdsinvestering) van de contactpersoon vanuit de vereniging blijft daardoor beperkt. Hij/zij is voor de studenten het eerste aanspreekpunt, kan vragen beantwoorden en doorverwijzen binnen de vereniging.

Aanmelden of meer informatie?
Voor aanmelden of meer informatie kunt u direct contact opnemen met Jolique Ribbers, docent Taal en Communicatie, Hogeschool Utrecht, Instituut voor Veiligheid. Telefoon: 088 - 481 82 14 / 06 - 42 60 53 94 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ASF

Postbus 2007, 3800CA Amersfoort

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op