donderdag, 23 november 2017 13:17

Subsidieregeling Sport en Bewegen 2018 nu beschikbaar

Sportverenigingen, stichtingen en inwoners kunnen via de subsidieregeling Sport en Bewegen subsidie aanvragen voor sportactiviteiten en -investeringen. Het is mogelijk om tot 22 december 2017 subsidie aan te vragen. Het aanvragen is vereenvoudigd door een gebruiksvriendelijk online aanvraagformulier met duidelijkere keuzeopties. De subsidieregeling maakt het mogelijk om subsidie aan te vragen voor kleine en grote sportevenementen en investeringen in sportvoorzieningen. Ook bewoners die een sportieve activiteit willen organiseren kunnen samen met een sportvereniging subsidie aanvragen.

Verbeterpunten
De subsidieregeling is sinds vorig jaar vernieuwd. De regeling is geëvalueerd waarbij ook de opmerkingen van de subsidieaanvragers zijn meegenomen. Het heeft geleid tot een aantal verbeterpunten. Onder andere is de digitale aanvraagprocedure vereenvoudigd en kent de regeling nu bijvoorbeeld een ruimere mogelijkheid om de inzet van vrijwilligers mee te nemen in de aanvraag.

Subsidieonderdelen
Voor 2018 is in totaal 615.000 euro beschikbaar voor de subsidieonderdelen:
- een incidenteel klein of groot sportevenement in en voor Amersfoorters;
- initiatieven die een sportief gebruik van de openbare ruimte bevorderen;
- bewonersinitiatieven die samen met een vereniging of stichting activiteiten willen organiseren of intensiveren die zich richten op sport en bewegen;
- fusie- of samenwerkingstrajecten van sportverenigingen;
- sportactiviteiten en/of kaderscholing gericht op inactieve jongeren, 65-plussers en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking;
- een investering in de aanpassing, uitbreiding en/of nieuwbouw van een gemeentelijke sportaccommodatie.

Aanvragen mogelijk tot 22 december
Vraag tot uiterlijk 22 december 2017 subsidie aan. Het digitale aanvraagformulier is te vinden op www.amersfoort.nl/subsidies. Bewoners kunnen samen met een sportvereniging of –stichting een aanvraag indienen.

Subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS) Vanaf 2 januari 2018 weer subsidie
Sportverenigingen en sportstichtingen kunnen in 2018 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weer subsidie aanvragen voor de verduurzaming van hun sportaccommodatie. Er is per 2 januari 2018 een bedrag van minimaal 6 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS). Voor sportverenigingen en sportstichtingen geldt een subsidiepercentage van 30% en 15% op de materiaalkosten indien wordt geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking.

ASF

Postbus 2007, 3800CA Amersfoort

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op